|
Start firmy hostingującej serwery gier.
|
|
03 Apr 2010, 13:47
|
|||
|
|||
|
Start firmy hostingującej serwery gier.
Witam serdecznie.
Od nie dawna myślę o otwarciu firmy świadczącej usługi telekomunikacyjne związane z wynajmem serwerów gier multiplayer. Na samym początku załatwiłem sobie radcę prawnego, aby później nie było żadnych problemów dowiedziałem się najważniejszych informacji oraz tych mniej istotnych, o których lepiej też wiedzieć. Stronę powoli kończę już tworzyć (80% done) cała strona jest w HTML i zostanie przedstawiona Firmie TMTSystems do podpięcia pod ich CMS oraz panel zarządzania grami. RevoGames. Moje pytanie dotyczy się sprawy ze sprzętem. Na cały biznes posiadam 36tyś. zł. Chciał bym się dowiedzieć gdzie najlepiej kupić serwery i czy kupić najlepiej swoją maszynę i dać tylko do kolokacji czy też zainwestować w dzierżawę. Na razie chodzi mi tylko o lokalizację Warszawa która będzie w cenie pozostałych lokalizacji takich jak Gdańsk itp. No i do jakiej serwerowni najlepiej powierzyć dany sprzęt. Oczywiście chodzi mi także o dane serwera. Chce, aby nie było żadnych lagów no i ping ładny w granicach max 20 dla TP. Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie. |
|||
|
03 Apr 2010, 18:10
|
|||
|
|||
|
RE: Start firmy hostingującej serwery gier.
Najlepiej zainwestować we własne maszyny i kolokować je w Data Center ATM. Wiąże się to jednak z kosztami. To Ty musisz wiedzieć czy Ci się to opłaci i jaki jest Twój target.
Religion easily has the greatest bullshit story ever told. |
|||
|
07 Apr 2010, 10:06
(This post was last modified: 07 Apr 2010 11:43 by rash.)
|
|||
|
|||
|
Myślę nad zakupem 4 maszyn, dokładniej tych:
http://allegro.pl/item983954726_serwer_d...l_nbd.html Owszem mają one w standardzie po 4GB Ramu lecz poprosił bym o rozszerzenie do maximum czyli 16GB. Czy to będzie dobry zakup i czy gra na serwerach postawionych na tych maszynach będzie płynna? Kolokacja oczywiście ATM DC Warszawa. |
|||
|
07 Apr 2010, 16:23
|
|||
|
|||
|
Pytasz się o płynność gry, przy danej konfiguracji sprzętu.., I masz zamiar zakładać firmę hostingową? Mhmm, interesujące - Czyżbyś miał za dużo pięniędzy, lub nie wiesz co z nimi zrobić?.
Poza tym, Twoje pytania nie są zadane zbytnio fachowo - Bo skąd mamy wiedzieć o jakie gry Ci chodzi. Różne gry, mają różne wymagania systemowe Jako przyszły właściciel/administrator firmy hostingowej powinieneś o tym wiedzieć. WDC ma jeszcze niższy ping niż ATM, ale rzecz jasna jest droższe. |
|||
|
08 Apr 2010, 11:13
(This post was last modified: 08 Apr 2010 11:14 by rash.)
|
|||
|
|||
|
Owszem nie jestem nie wiem jak wtajemniczony w tej sprawie lecz myślę, że uda mi się utrzymać taką działalność. Moje pytanie rzeczywiście nie jest zbyt bardzo sprecyzowane lecz chodzi mi dokładniej o te gry:
Call of Duty 2 v.1.3 Call of Duty 4 v1.7 Call of Duty United Offensive v.1.51 Call of Duty v.1.4 Call of Duty v.1.5 Counter Strike:Source - tickrate 100 Counter-Strike 1.6 Counter-Strike: Condition Zero Enemy Territory v.2.60b Chodzi mi może nie dokładnie o płynność gry na owych maszynach lecz ile mogę na takim serwerze postawić slotów do danych gier, aby gra była przednia na klientów. Jeżeli chodzi o pieniądze to nie nie mam za dużo ich dlatego chciał bym otworzyć taką firmę. Lokalizacja tylko Warszawa w tanich cenach za sloty. |
|||
|
|
| Przeglądaj podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Odsłony: | Ostatni post | |
| Gameadmin.pl - Społeczność administratorów serwerów gier | c0m4r | 1 | 959 |
23 Mar 2008 19:43 Ostatni post: c0m4r |
|