|
Serwer dedykowany pod CS:S
|
|
29 Mar 2010, 10:52
(This post was last modified: 29 Mar 2010 12:49 by sebag23.)
|
|||
|
|||
|
Serwer dedykowany pod CS:S
Witam
Pisze z proba o pomoc. Chciałbym abyście mi pomogli w doborze serwera dedykowanego bądź VPS pod 2 serwery CS ![]() Oba serwery TR100, oba publiczne jeden Steam 14 slotow, drugi NS+S 18 slotów. Serwer Steam nie będzie tak bardzo wymagający jak NS+S, ponieważ będzie tam mniej osób grało, ale NS+S będzie musiał sie trzymać perfekcyjnie... Chodzi głównie o to żeby Tick nie spadał poniżej 100, żeby pingi były w miare tzn. w granicach 60ms Prosze o oferty firm które by sprzyjały tym wymaganiom, nie musi być koniecznie lokalizacja PL, ważne zeby tick sie trzymał i pingi nie były za wysokie, i oczywiscie przystepna cena... Pozdrawiam |
|||
|
30 Mar 2010, 13:18
|
|||
|
|||
|
RE: Serwer dedykowany pod CS:S
Jeśli chodzi o tanie serwery dedykowane zapewniające niskie pingi to mogę polecić Livenet.pl - serwery są zlokalizowane w Polsce, pingi są jak najbardziej satysfakcjonujące, limit transferu w praktyce nie obowiązuje gdy stawiasz serwery gier. Oferta jest dosyć szeroka, w dodatku masz możliwość złożenia konfiguracji sprzętowej nie znajdującej się w ofercie. Do podanych przez Ciebie celów zdecydowanie wystarczy jeden z najtańszych dedyków w ofercie.
Jeśli chodzi o VPSy to aktualnie za oferty przystępne uważam Logout.pl oraz Webh.pl - obie firmy mają maszyny z lokalizacją w Polsce. Niestety konkretnie nie jestem w stanie oszacować jak przedstawi się zużycie zasobów przy TR100. |
|||
|
30 Mar 2010, 14:20
|
|||
|
|||
|
Weź Livenet Magic, ale upewnij się czy jest możliwość przejścia na MagicPlus, 1GB ram może nie wystarczyć.
Religion easily has the greatest bullshit story ever told. |
|||
|
30 Mar 2010, 16:07
|
|||
|
|||
|
Jest możliwość dołożenia kości ramu jak i zmiany na inny pakiet z oferty, do dogadania pozostaje kwestia przeniesienia danych i zachowanie adresu IP.
|
|||
|
|