|
Stawiamy serwer Call of Duty 2
|
|
20 Apr 2008, 10:16
|
|||
|
|||
|
Stawiamy serwer Call of Duty 2 v.1.3
Do poprawnej instalacji serwera będziemy potrzebowali oryginalnej płytki z Call of Duty 2. Będziemy musieli bowiem skopiować pliki .iwd na nasz serwer. Zakładamy, że serwer instalujemy w katalogu /home/cod2. W tejże ścieżce tworzymy nowy folder main Z instalki Call of Duty 2 kopiujemy do niego następujące pliki:[INDENT]localized_polish_iw00.iwd -> localized_polish_iw11.iwd iw_00.iwd -> iw_15.iwd game.mp.i386.so [/INDENT]Następnie ściągamy plik cod2_lnxded, dzięki któremu urchomimy serwer. Download: speedyshare.com/550922708.html [1,25 MB (bajtów: 1 318 204)] Plik ten umieszczamy bezpośrednio w katalogu /home/cod2. Następnie w tym samym folderze tworzymy skrypt bashowy cod2-start. Kod: mcedit cod2-startCytat:#!/bin/bashOczywiście odpowiednio modyfikujemy maksymalną ilość graczy, ip i ewentualnie port serwera no i ścieżki. Aktualizujemy Punkbuster. W katalogu /home/cod2 tworzymy nowy folder pb Kod: mkdrir pbKod: wget [url]http://websec.evenbalance.com/downloads/linux/pbsetup.run[/url]Kod: chmod +x pbsetup.runKod: ./pbsetup.run --i-accept-the-pb-eula -ag cod2 -ap /home/cod2/Kod: cd ../mainCytat:sets Location "Poland"Teraz pozostaje tylko wyjść do głównego folderu i odpalić serwer ![]() Kod: cd ..![]() Gameadmin.pl Religion easily has the greatest bullshit story ever told. |
|||
|
14 Nov 2008, 00:07
|
|||
|
|||
|
google :-)
Religion easily has the greatest bullshit story ever told. |
|||
|
18 Nov 2008, 14:58
(This post was last modified: 18 Nov 2008 15:01 by Gokax.)
|
|||
|
|||
|
Dzieki ale nie rozumiem czegos.
O co chodzi z tym: W katalogu /home/cod2 tworzymy nowy folder pb Kod: mkdrir pb cd pb I o co chodzi z tym chmod. I gdzie wpisac to: Dodajemy grę do pbsetup i aktualizujemy. Kolejno wpisujemy: Kod: ./pbsetup.run --i-accept-the-pb-eula -ag cod2 -ap /home/cod2/ ./pbsetup.run --i-accept-the-pb-eula -u Wiem ze to moze oczywiscie ale ja jakos tego nie kapuje. |
|||
|
19 Nov 2008, 15:20
|
|||
|
|||
|
Jeżeli posiadasz dostęp do ssh to musisz wiedzieć o takich rzeczach. Jeżeli nie masz to wnioskuję, że dostępu do shella nie masz i ten poradnik na nic Ci się zda.
|||
|
04 Feb 2009, 21:37
|
|||
|
|||
|
HALLO
![]() Jest tu ktoś ?
|
|||
|
06 Feb 2009, 01:19
|
|||
|
|||
Cytat:-bash: ./cod2-start: Brak dostępu. W katalogu, w którym znajduje się plik cod2-start wpisujesz: Kod: chmod +x cod2-startCytat:tylko mie mam nigdzie cod2-lnxded.log ?? Sam się stworzy. W katalogu /root/cod2/ Religion easily has the greatest bullshit story ever told. |
|||
|
21 Feb 2009, 18:04
|
|||
|
|||
|
Witam, mam jedno pytanie odnośnie plików dla Linusa, czy kopiowanie plików z innych serwerów hostowanych jest legalne. Bo niestety nie posiadam ORG gry na tą platformę, tylko i wyłącznie dla Windowsa.
|
|||
|
21 Feb 2009, 18:57
|
|||
|
|||
|
Serwer linuksowy to tylko binarki. Pliki do katalogu main kopiujesz z wersji dla Windowsowa.
|||
|
22 Feb 2009, 10:55
|
|||
|
|||
|
Czyli nie muszę się martwić, że pliki *.iwd nie będą działać z Windowsa. mogę śmiało je wrzucać na serwer.
|
|||
|
22 Feb 2009, 16:55
|
|||
|
|||
|
Dokładnie tak.